Hlavní obsah

V Indii bojují proti AIDS slevami pro prostitutky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MAISÚR

Na jihu Indie dostávají prostitutky platební karty, které jim zajišťují slevy v obchodech a restauracích výměnou za pravidelné zdravotní kontroly. Akce má přispět k boji proti šíření nákazy virem HIV. Podle programu OSN pro boj proti viru HIV a nemoci AIDS (UNAIDS) je v Indii nakaženo 5,7 miliónu lidí, což je nejvíc na světě.

Článek

Sušena Rezá Paulová ze zdravotní nadace jihoindického státu Karnátaka řekla, že prostitutky si kladou pro obdržení karty velmi specifické požadavky. Žádají například, aby slevy platily i v obchodech se sárí. "Je pro ně důležité, jak vypadají," vysvětlila.

Slevy se týkají karátakského města Maisúr a budou vydány 500 ženám. Majitelé tamních obchodů a restaurací nejdříve odmítali zapojení do projektu s prostitutkami, ale nakonec uznali, že tím získávají 500 stálých zákazníků, kteří budou v jejich podnicích pravidelně utrácet.

Rezá Paulová poukázala také na to, že slevy, které jsou v podobě bankovních kreditních karet, zvedají prostitutkám sebevědomí. "Říkají mi, že takové karty vlastní jenom bohatí. To, že je mohou používat i ony, je naplňuje pýchou a sebedůvěrou," řekla manažerka projektu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám