Hlavní obsah

V Dillí hoří obří skládka, město pokryl oblak dýmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indickou metropoli Dillí zahalil oblak štiplavého kouře, který se již druhým dnem šíří z požáru obří skládky, jež dosahuje výšky sedmnáctipatrového domu. Informovala o tom ve středu agentura AP, podle níž skládka začala hořet v důsledku vlny veder, s níž se v poslední době Dillí potýká.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dillí hoří obří skládkaVideo: Reuters

 
Článek

Hořící skládka se nachází na severním okraji hlavního města Indie a rozlohou je větší než 50 fotbalových hřišť.

„Požár tady vypukne každý rok. Ohrožuje to naše životy a naši práci, ale co naděláme?” uvedl 31letý dělník, který v lokalitě bydlí a na skládce neoficiálně pracuje.

Indickou metropoli, podobně jako zbytek jižní Asie, nyní sužuje rekordní vlna veder, která způsobuje požáry. V uplynulých týdnech hořely v Dillí ještě tři další skládky.

Skládka, která vzplála naposledy, měla být uzavřena již před více než deseti lety, denně je na ni ale dál vyváženo přes 2300 tun městského odpadu. Při tlení organického odpadu přitom vzniká metan, který je vysoce hořlavý.

Letošní březen byl v Indii nejteplejším březnem za poslední více než století a duben je podobně horký. Teploty v několika indických městech v úterý přesahovaly 43 stupňů Celsia a podle meteorologů mají dál růst.

Foto: Reuters

V Dillí hoří obří skládka

Reklama

Výběr článků

Načítám