Hlavní obsah

V Chorvatsku zemřeli dva čeští turisté, mladá dívka na infekci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZADAR

Na jadranském pobřeží v Chorvatsku zemřela v pátek časně ráno mladá dívka z České republiky. Informovala o tom česká konzulka ve Splitu Veronika Honcová. Chorvatská média spekulují, že dívka zemřela na nákazu meningokokem. To se podle Honcové prověřuje. V pátek zemřel po příjezdu do země i starší muž.

Článek

Češka byla v jednom kempu nedaleko Biogradu na Moru. Příčina úmrtí bude přesně známa až po analýzách, které se provádějí v nemocnici v Zadaru. Nemocnice připouští, že by mohlo jít o meningokovou nákazu. Výsledky testů odebrané tkáně, které toto podezření potvrdí, nebo vyvrátí, budou k dispozici zřejmě v pondělí.

Do kempu, kde k neštěstí došlo, byl na žádost české konzulky poslán epidemiolog a lékař, který vyšetřil všechny osoby a naordinoval jim preventivně antibiotika. U nikoho se žádné zdravotní problémy neobjevily.

Chorvatský list Vjesnik spekuluje i o další možnosti. Třiadvacetiletou dívku zřejmě bodl hmyz a zemřela druhý den na infekci. List tvrdí, že dívku ošetřili lékaři, druhý den se jí ale přitížilo a lékař už jí nedokázal pomoci.

Jeden mladík se stále hledá

Druhý Čech, který v Chorvatsku v pátek zemřel, byl muž. "Smrt zavinily zdravotní potíže," uvedla Honcová s tím, že konkrétnější informace bude mít k dispozici až po pitvě v průběhu příštího týdne. Muž zemřel hned po příjezdu na Jadran.

V zemi už minulý týden zemřel mladík z ČR. Plaval příliš daleko, až za bójky a srazil ho člun, který jej přelej ve vysoké rychlosti. 

Úřady už týden také pátrají po osmnáctiletém muži, který se plavil na lehátku u kempu Baško Polje. Vítr ho odvál na otevřené moře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám