Hlavní obsah

V Calais najel trajekt se stovkami lidí na palubě na mělčinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trajekt s víc než třemi stovkami lidí na palubě v neděli uvízl v Calais na severu Francie. Když se v bouřlivém počasí pokusila loď Pride of Kent vyplout kolem poledne z přístavu, aby se vydala na cestu do Doveru, najela na mělčinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trajekt v Calais najel na mělčinuVideo: Reuters

 
Článek

„Nikdo nebyl zraněn a loď je stabilní,” uvedly místní úřady. Nehoda podle agentury AP přerušila lodní dopravu přes kanál La Manche.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Uvízlý trajekt se snaží vyprostit remorkéry.

Společnost P Ferries, které trajekt patří, přislíbila, že co nejdříve přemístí všechny cestující na jiné plavidlo. Trajekt se podařilo vyprostit i za přispění přílivu a loď následně podle prefektury opustilo 313 lidí, z toho 208 cestujících a 105 členů posádky.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Loď Pride of Kent najela v Calais na mělčinu.

Vichr na pobřeží podle agentury AFP dosahoval rychlosti až 110 kilometrů za hodinu a odpolední bouře připravila 20 000 domácností v regionu o elektřinu. Přístavem v Calais loni prošlo na cestě do Británie více než devět milionů cestujících.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Uvízlý trajekt v přístavu v Calais

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám