Hlavní obsah

V Bulharsku vybuchl muniční sklad a začal hořet, nikdo nebyl zraněn

U města Karnobat na východě Bulharska v neděli nad ránem vybuchl muniční sklad firmy Emko. Následný požár se již podařilo uhasit, místo neštěstí prozkoumává dron. Nikdo nebyl zraněn, uvedl zpravodajský server BNR.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Kolem 4:00 se ozval výbuch a poté začal hořet sklad. Co se přesně stalo, je předmětem vyšetřování. V souladu s předpisy nikdo na místo dalších 24 hodin nesmí. Ve skladišti byla stará nepotřebná munice, kterou si firmy objednaly, ale neodebraly,“ uvedl Emilian Gebrev, majitel výrobce zbraní Emko, citovaný serverem Bulgaria posten.

Bulharsko zažilo výbuch muniční továrny v roce 2014, při němž zemřel jeden člověk. V roce 2008 vybuchl muniční sklad na vojenské základně na východním okraji Sofie. V říjnu 2014 vybuchl také muniční sklad ve Vrběticích v České republice, zemřeli tehdy dva lidé.

Ústavní soud: Odškodné za výbuchy ve Vrběticích by mělo dostat víc lidí

Domácí

V dubnu 2021 tehdejší premiér Andrej Babiš oznámil, že české bezpečnostní složky mají důvodné podezření na zapojení příslušníků ruské vojenské tajné služby GRU do výbuchů ve Vrběticích. Praha vyhostila 18 ruských diplomatů, Moskva vzápětí vyhostila 20 zaměstnanců českého velvyslanectví v Moskvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám