Hlavní obsah

Muž z Eritreje v Německu pobodal dvě školačky, jedna zraněním podlehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvě dívky ve věku 13 a 14 let v pondělí cestou do školy pobodal muž v Illerkirchbergu u Ulmu na jihozápadě Německa ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko. Starší dívka zraněním odpoledne podlehla, píše server týdeníku Focus s odvoláním na mluvčího policie. Podezřelým z útoku je 27letý žadatel o azyl z Eritreje, uvedla policie. Útočnou zbraní byl podle všeho nůž.

Foto: swr.de

Místo činu

Článek

Přesná zranění sice policie nepotvrdila, uvedla ale, že podle prvních poznatků skutečně útočil muž nožem.

Nůž také policisté našli u podezřelého, když ho dopadli v nedalekém uprchlickém zařízení, kde se po útoku schoval. Nyní je pod policejním dozorem v nemocnici.

Spolu s podezřelým zadrželi policisté dvojici dalších mužů, taktéž žadatele o azyl z Eritreje. Oba vyslýchají.

Podezřelý napadl dívky kolem 7:30 na ulici v obytné čtvrti, uvedl mluvčí. Na dotaz, jaký je jeho věk, neodpověděl. Jaký typ zbraně byl při útoku použit, policie nechtěla zatím sdělit. Není jasné ani to, kdo zavolal záchranku a policii.

Vyšetřovatelé zahájili výslechy. Případ se nadále vyšetřuje. Očekává se, že by policie mohla v pondělí v podvečer sdělit první podrobnosti.

Napadené školačky odvezla rychlá záchranná služba do nemocnice.

Illerkirchberg leží západně od Mnichova a žije v něm asi 5000 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám