Hlavní obsah

Třicetiletý policista zemřel poté, co jej Pákistánec na nádraží v Norimberku udeřil pěstí do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicetiletý německý policista zemřel krátce poté, co jej na hlavním nádraží v Norimberku udeřil pěstí do hlavy 39letý Pákistánec. Mladý strážce zákona byl součástí zásahové skupiny, kterou velitelé vyslali na místo, aby urovnala jiný konflikt.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní nádraží v Norimberku

Článek

Smrtelné drama, jak incident označil deník Bild, se odehrálo ve čtvrtek časně ráno. Policie obdržela hlášení, že se na nádraží v prostoru toalet strhnul blíže neupřesněný fyzický konflikt mezi zmíněným Pákistáncem, uklízečkou a dvěma pracovníky železniční ostrahy.

Příslušníci zásahové policejní jednotky se snažili spor urovnat, k čemuž použili i pepřový sprej. Jednoho z nich Pákistánec náhle udeřil pěstí do pravého oka.

Agresivní muž skončil na policejní služebně, kde zdravotníci poskytli první pomoc jak jemu, tak zraněnému důstojníkovi. Pákistánce nato propustili.

Policistovi ale oteklo a zarudlo oko, takže předčasně ukončil službu. Protože se necítil dobře, navštívil svého rodinného lékaře.

Podezřelý je v Německu legálně

V jeho ordinaci pak zkolaboval, načež doktor přivolal rychlou záchrannou službu, která se snažila pacienta resuscitovat. To se již nepodařilo a během následného převozu do nemocnice krátce před jedenáctou hodinou dopolední policista zemřel.

Případem se po dohodě se státním zastupitelstvím zabývají bavorští kriminalisté. Pákistánec přicestoval do Německa poprvé v srpnu 2020 a na území Spolkové republiky se zdržuje legálně. Dosud neměl žádné problémy se zákonem.

Podle deníku Nürnberger Nachrichten je norimberské nádraží považováno z hlediska kriminality za jedno z nejnebezpečnějších v celém Německu.

Nezavírejme před tím oči. Německo zveřejnilo výbušná čísla o kriminalitě migrantů

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám