Hlavní obsah

TESCO se na Slovensku stalo terčem neznámého vyděrače

Novinky, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Obchodní síť TESCO se stala na Slovensku terčem vydírání, když neznámý pachatel opakovaně žádal 12 miliónů korun. Nad Banskou Bystrici vzlétl podle pokynů vyděrače vrtulník, který měl na určeném místě shodit požadovanou sumu. Vyděrač se však už neozval.

Foto: Petr Hejna

Lee Dorman

Článek

Zástupci firmy nemohli brát požadavky vyděrače na lehkou váhu, protože v TESCU v Banské Bystrici před dvěma týdny vybuchla zápalná nálož. V dopise, který vyděrač adresoval hypermarketu TESCO v Banské Bystrici, vyhrožoval "obrovskými škodami".

Konkrétní výhrůžky nechce vedení firmy, ani policie upřesnit. Vyděrač se po prvním pokusu o odevzdání peněz ozval opět a tentokrát žádal vrtulník záchranné služby, který opravdu na západ od města požadovanou sumu ukrytou v kufříku shodil. Vyděrač si však pro peníze nepřišel.

Policie: s vyděrači se nevyjednává

Viceprezident policejního sboru Jaroslav Spišiak prohlásil, že policie nebude s vyděračem vyjednávat. "Tak budeme postupovat pokaždé. Nemůžeme dopustit, aby se někdo protiprávně dostal k penězům," dodal. Spišiak přiznal, že policie nedávno odhalila autora vyděračského dopisu, který chtěl několik miliónů od bratislavské pobočky velké potravinářské společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám