Hlavní obsah

Teroristé ukazují hlavu Bulhara popraveného v Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOFIA/DUBAJ

Fotografie hlavy údajně bulharského rukojmího zavražděného v Iráku se ve středu objevila na internetu. Stalo se to v den, kdy bulharská levicová opozice znovu vyzvala vládu, aby do konce ledna 2005 stáhla vojáky z Iráku.

Foto: Promo Screamers

Travesti show Ženy za pultem

Článek

Záběry na internetu ukazují muže v masce, jak před vlajkou islámské extremistické organizace Tavhíd a Džihád drží zakrvavenou hlavu. Videozáznam popravy by se měl na webu objevit podle teroristů v následujích hodinách.

Bulharské ministerstvo zahraničí v reakci uvedlo, že snímek je příliš rozmazaný na to, aby se oběť dala bezpečně identifikovat. "Je to příšerné," konstatovala přesto náměstkyně tamního ministra zahraničí Gergana Grančarová.

Dva bulharské řidiče unesla teroristické skupina abú Musy Zarkávího koncem června. Extremisté později jednomu z Bulharů uřízli hlavu a videozáznam poskytli arabské televizi Al-Džazíra. Ta ale označila záběry za příliš drastické, a proto je neodvysílala. [celá zpráva]

Bulharská levicová opozice dnes v parlamentu iniciovala návrh usnesení, aby vláda stáhla vojáky z Iráku. Jako nejpozdější datum operace určila leden 2005. Kabinet ale podobnou diskusi znovu odmítl.

Reklama

Související témata:

Související články

V Iráku zemřel bulharský voják

V Karbale byl v boji se Sadrovými milicionáři zabit v pátek jeden bulharský voják a zraněn jeden íránský poutník a čtyři iráčtí civilisté. Bulhar byl podle...

Výběr článků

Načítám