Hlavní obsah

Teroristé napojení na al-Kajdá hrozí Itálii útoky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁHIRA

Organizace Brigády mučedníka abú Háfize Masrího, údajně napojená na síť al-Kajdá, pohrozila v pondělí atentáty v Itálii. Skupina na internetu uvádí, že se bude "třást zem", pokud Řím nestáhne své vojáky z Iráku.

Článek

"Toto je upozornění a hrozba italské vládě, která slouží tomu zločinnému americkému křižákovi (prezidentovi USA Georgi W. Bushovi). Následujte své předchůdce a odejděte z Iráku. Jinak své dopisy převedeme ve slova psaná krví a zatřeseme celu vaší zemí," stojí v prohlášení brigád.

Text se obrací také na italského premiéra Silvia Berlusconiho a dává mu na splnění podmínky "jen několik dní". Pak prý uvidí věci, které se mu nebudou líbit.

Brigády se sice přihlásily k atentátům na vlaky ve Španělsku, ale odborníci je nepovažují za skutečného viníka. "Spálením" Itálii pohrozila skupina už 16. července. Tehdy jako podmínku neútočení uváděla také odstoupení Berlusconiho.

Řím vyslal do Iráku 3000 vojáků.

Podobné hrozby atentáty zaslala minulý týden Polsku, Bulharsku a Austrálii radikální skupina Tavhíd. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám