Hlavní obsah

Tajfun Noru zeslábl, podle vietnamských úřadů stále hrozí záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tajfun Noru zasáhl Vietnam a Kambodžu, kde způsobil záplavy, sesuvy půdy a výpadky elektřiny. Později zeslábl, ale podle meteorologů dál hrozí vydatné deště a sesuvy půdy. V Kambodži, kde silně prší už několik dní, se kvůli povodním utopilo 16 lidí, napsala agentura DPA.

Foto: Eloisa Lopez, Reuters

Vietnam zasáhl tajfun.

Článek

Noru nakonec neudeřil takovou silou, jak úřady očekávaly. Vítr nicméně dosahoval rychlosti až 130 kilometrů za hodinu, než zeslábl. Už v úterý Vietnam vyhlásil v částech země zákaz vycházení a nařídil evakuaci více než 800.000 lidí. Zrušeno bylo na 150 letů.

Úřady zatím nehlásí žádné oběti, ale fotografie zveřejněné na sociálních sítích a ve státních médiích ukazují popadané stromy a sesuvy bahna blokující silnice.

Do Kambodže přinesl Noru další silné deště, které trápí zemi už několik dní. V úterý místní úřady oznámily, že už mají 16 obětí,

Před pár dny tajfun Noru udeřil na Filipíny. Po jeho řádění zůstalo osm mrtvých, rozvodněné řeky a zaplavené celé vesnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám