Hlavní obsah

Zranění mozku, lebky, páteře. Pasažéři z turbulentního letu z Londýna stále leží na JIP

Na jednotce intenzivní péče se zraněními mozku, lebky a páteře po úterních turbulencích na letu z Londýna do Singapuru nadále zůstává dohromady 28 cestujících. Boeing 777 s 239 lidmi na palubě do své cílové destinace nedoletěl a musel nouzově přistát v Bangkoku. Informuje o tom americká zpravodajská televize CNN, která odkazuje na jednu s bangkockých nemocnic, jež pacienty ošetřuje.

Uvnitř singapurského letadla po turbulencíchVideo: AP

 
Článek

Nemocnice Samitivej Srinakarin v thajském hlavním městě ošetřuje 22 pacientů s problémy s páteří a míchou, šest s poraněním lebky a mozku a dalších 13 se zraněními kostí, svalů nebo měkkých tkání, sdělil ve čtvrtek novinářům její ředitel Adinun Kittiratanapaibool.

Ten dále uvedl, že 17 pacientů již podstoupilo operace od obyčejného šití ran až po složité operace páteře. Jedna osoba při incidentu zemřela, připomněla americká televize. Jde o 73letého Brita, který s manželkou letěl na dovolenou do Austrálie s mezipřistáním v Singapuru.

Lidé, kteří hovořili s médii, poté co letadlo nouzově přistálo v Bangkoku, popsali, jak byli někteří cestující a členové posádky poházeni po kabině, jak jejich hlavy narážely do přihrádek pro zavazadla nad sedačkami a jak viděli lidi v šoku s krvavými ranami na tvářích.

Tržné rány na hlavě, krvácení z uší. Video ukazuje následky tragických turbulencí letu z Londýna

Zahraniční

Jedním z nich je i čtyřiadvacetiletý Brit John Silverstone, který uvedl, že je „šťastný, že žije“. Silverstone při turbulencích utrpěl řeznou ránu na oku, má také vyražený jeden zub. Podle svých slov měl ale štěstí, protože mnoho jiných cestujících bylo v ještě mnohem horším fyzickém stavu než on.

Let SQ321 společnosti Singapore Airlines z Londýna do Singapuru postihly silné turbulence v úterý, původně letěl ve výšce asi 11300 metrů, posléze se ale během tří minut dostal na hladinu 9500 metrů. V té zůstal asi deset minut a poté pokračoval v prudkém sestupu, než nouzově přistál v Bangkoku.

Krátce po nouzovém přistání do Bangkoku dorazili singapurští experti, kteří incident vyšetří. Podle agentury The Associated Press (AP) na místo své experty poslal i americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB), protože postižený let se týkal americké společnosti Boeing.

Tragické turbulence. Dvacet cestujících z letu do Singapuru zůstává na JIP

Zahraniční

Výběr článků

Načítám