Hlavní obsah

Znásilnil 13 dívek, 8 z nich otěhotnělo. Indonéského učitele odsoudili k smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odstrašující soud proběhl v Indonésii s učitelem Herrym Wiravanem. Na muslimské internátní škole znásilnil 13 děvčat. Byl odsouzen na doživotí, následně však soudce trest po odvolání prokurátora zpřísnil na trest smrti.

Foto: Reuters

Čstým problémem v indonéských rodinách je chudoba.

Článek

Soudce během procesu uvedl, že Wirawan v letech 2016 až 2021 sexuálně obtěžoval 13 dívek ve věku 12 až 16 let a osm z nich oplodnil. Odškodné obětem má zaplatit indonéská vláda. Wirawan měl původně strávit zbytek života ve vězení, po odvolání prokurátora ale soud trest zpřísnil a konečným rozsudkem je trest smrti.

Policie obvinila psychiatra Cimického ze znásilnění a vydírání

Krimi

Tento případ odkryl problémy, se kterými se školy v Indonésii dlouhodobě potýkají. Poukázal na to, že je nutné děti více chránit před sexuálním násilím, které se v  náboženských internátních školách odehrává.

V Indonésii, nejlidnatější muslimské zemi na světě, jsou takovýchto škol desítky tisíc. Pro děti z chudých rodin jsou často jedinou možností, jak se dostat ke vzdělání.

Čelní indonéští státní představitelé včetně ministra pro ochranu dětí rozsudek smrti podpořili. Jediná organizace, která se vyjádřila proti, je Národní komise pro lidská práva. Tato organizace trest smrti z principu odmítá.

Hrozbu znásilnění by ženy neměly podcenit

Vztahy a sex

Strýc jedné z obětí k rozsudku uvedl: „Naše rána se nikdy nezhojí, dokud budeme žít.”

Reklama

Výběr článků

Načítám