Hlavní obsah

Žiletková lanka na drakiádě v Indii podřezala šest lidí, dvě stovky zraněných

Lanka větrných draků na festivalu v Ahmadábádu v Indii podřezala hrdla šesti lidí včetně tří dětí. Celkem na tragické sešlosti v hlavním městě svazového státu Gudžarát utrpěly zranění téměř dvě stovky lidí. Ve středu na to upozornil britský deník The Daily Mail.

Festivalů pouštění draků se v Indii každoročně účastní stovky soutěžících z desítek zemí. Tyto záběry byly pořízeny 9. ledna v Ahmadábádu.Video: Reuters

 
Článek

Drakiáda skončila tragicky kvůli soutěži, v níž se majitelé draků snaží letoun toho druhého zničit nebo uzemnit. Používali k tomu totiž zvlášť ostrá lanka svých draků. Ta se ale často obmotala kolem lidí na zemi, na balkonech či střechách a způsobila jim vážná zranění.

Šest lidí - včetně dvou dívek ve věku dvou a tří let a sedmiletého chlapce - zraněním na místě podlehlo poté, co jim švihnutí lanka ostrého jako žiletky podřízlo hrdla, napsal Daily Mail. Zbylé tři oběti byli dospělí muži.

Drakiáda v Gudžarátu je tradiční festival, který se v tomto svazovém státě za značné mezinárodní účasti koná každý rok. Indové ho pořádají při příležitosti příchodu léta a chystají se na něj i několik měsíců.

Vlastnoručně si vyrábějí draky, které pak ve městech vypouštějí ze země nebo ze střech a balkonů. Pořádají se i nejrůznější soutěže. Zamotání se do cizích lanek je proto běžné a pevnost a ostrost lanek má pomoci se z takové pasti dostat.

Po sirupu proti kašli zemřelo v Uzbekistánu 18 dětí

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám