Hlavní obsah

Zemětřesení na Filipínách zabilo tři lidi a desítky zranilo

– Manila

Bilance obětí středečního silného zemětřesení na Filipínách stoupla na tři a několik desítek lidí bylo zraněno. S odvoláním na čtvrteční sdělení filipínských úřadů o tom informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Filipíny zasáhlo zemětřeseníVideo: AP

 
Článek

Zemětřesení o síle 6,4 stupně postihlo ostrov Mindanao, kde popraskaly budovy a domy. Přerušena byla dodávka proudu. Lidé v panice vybíhali z obchodů a úřadů na ulici. Otřesy zasáhly také město Davao, rodiště prezidenta Rodriga Duterteho, které patří k nejlidnatějším v zemi.

Dva lidé přišli o život a 18 jich bylo zraněno při sesuvu půdy ve městě Magsaysay v provincii Davao del Sur, uvedl filipínský krizový štáb pro přírodní katastrofy. Ve městě Tulunan v provincii Severní Cotabato při zřícení domu přišla o život sedmiletá dívka, oznámil tamní starosta. V oblasti bylo podle filipínských úřadů zraněno dalších 27 lidí a 15 budov, včetně obchodních center, škol a městských úřadů, bylo poškozeno.

Souostroví Filipíny leží v takzvaném ohnivém kruhu. Setkávají se tam tektonické desky, zemětřesení jsou tam proto častá. Kvůli následným otřesům muselo být z úpatí filipínské hory podle činitele z města Kidapawan evakuováno více než 200 lidí.

Foto: ČTK/AP

Popraskané zdi na domě ve filipínském městě Digos na ostrově Mindanao

Istanbul postihlo zemětřesení o síle 5,8 stupně

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám