Hlavní obsah

Záplavy v jižní Asii mají již přes 950 obětí, postiženo je na 40 miliónů lidí

Již více než 950 lidí zahynulo v důsledku záplav vyvolaných monzunovými dešti v Indii, Nepálu a Bangladéši. Celkem už se přírodní katastrofa v jižní Asii dotkla 40 miliónů lidí. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii se při záplavách utopily čtyři děti, když si dělaly selfieVideo: Reuters

 
Článek

Nejhůře postiženy jsou podle AP severoindické státy Bihár, Uttarpradéš, Bangla a Ásám, kde počet mrtvých vystoupal na 680. Většina z nich se utopila, další zavalily sesuvy půdy.

Foto: Cathal Mcnaughton, Reuters

Žena se v jedné ze zaplavených vesnic v indickém státě Bihár

V Bangladéši je bilance letošních sezónních záplav 132 obětí a 7,5 miliónu postižených, sdělilo ministerstvo pro řešení následků přírodních katastrof.

Hrozí hladomor

Na ploše o rozměrech 10 tisíc hektarů půdy byla v Bangladéši úroda zcela zničena, na dalších 600 tisících hektarech byla poničena. Podle ministerstva to znamená vážnou hrozbu pro produkci potravin. Světový program pro výživu uvedl, že 160miliónový Bangladéš je ohrožen "ničivým hladomorem".

Podle nepálského ministerstva vnitra záplavové vody v zemi již opadají a hladiny řek se vracejí k normálu. Počet mrtvých v Nepálu je 146, třicítka dalších se pohřešuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám