Hlavní obsah

Záchranáři pátrají po ztraceném letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Řídící středisko v Indonésii ztratilo v pondělí kontakt s letadlem, které letělo z ostrova Jáva na ostrov Sulawesi. Z radarů zmizelo v sedm hodin ráno středoevropského času. Letadlo krátce předtím vyslalo nouzový signál. Na palubě bylo 102 lidí. Letoun se zřejmě zřítil.

Článek

Země vyslala záchranné týmy, které pátrají v moři kolem pobřeží ostrova Sulawesi, kde se signál ztratil. V oblasti panovaly špatné povětrnostní podmínky.

Letadlo patří soukromé nízkorozpočtové společnosti Adam Air. Podle místní rozhlasové stanice se jedná o letoun typu Boeing 737-400, který mířil z města Surabaya na ostrov Sulawesi.

V oblasti panovaly nepříznivé povětrnostní podmínky a úřady se obávají, že se letadlo mohlo zřítit. Letadlo přestalo s věží komunikovat asi po hodině jeho letu. Před sebou měl ještě asi hodinovou trasu. Zásoby paliva měl v okamžiku ztráty kontaktu na čtyři hodiny letu.

Nízkorozpočtová společnost Adam Air, která zahájila činnost před několika lety, nečelí podobné situaci poprvé. Loni ztratili dispečeři kontakt s letadlem této společnosti na čtyři hodiny. Stroj mířící z Jakarty do Makassaru na Sulawesi nakonec nouzově přistál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám