Hlavní obsah

Vyšetřování případu mrtvé dívky nalezené v Malajsii se komplikuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřování případu patnáctileté dívky Nory Anne Quoirinové z Velké Británie, jejíž tělo bylo loni v srpnu nalezeno v džungli poblíž malajsijského turistického resortu, se zamotává. Na těle dívky, respektive na jejích nohou a chodidlech, nebyla „žádná poranění nebo šrámy“, které by svědčily o tom, že dívka bloudila bosa džunglí.

Foto: Reuters

Pohřešovaná Nora Anne Quoirinová zemřela v malajsijské džungli na vnitřní krvácení.

Článek

Policie se dosud domnívala, že dívka, která trpěla mentálním a fyzickým postižením, vylezla z okna chaty v turistickém resortu, kde spolu s rodinou trávila dovolenou. Deset dnů po ní v hustém deštném pralese pátraly stovky policistů a dobrovolníků, nasazena byla i helikoptéra.

Nakonec se její nahé tělo našlo vedle potoka, asi 1,6 kilometru od ekologického resortu ve vnitrozemí jižní Malajsie, kde byla dívka 4. srpna naposledy spatřena. Zemřela v důsledku vnitřního krvácení způsobeného nejspíš hladověním a stresem, informovala tehdy agentura Reuters.

Dívka, jejíž tělo nalezli v Malajsii, zemřela na vnitřní krvácení

Svět

Dívčini rodiče odmítali přijmout verdikt policie, že dívka sama opustila resort a uprostřed noci vylezla oknem z bungalovu. Jejich právní zástupce poukazuje na skutečnost, že dívka měla problémy se sama pohybovat a potřebovala pomoc. Když zmizela, byla bosá, proto by měla mít poraněné nohy po chůzi deštným pralesem. „Byla nalezena bez oděvu, bez obuvi, ale na jejích chodidlech nebyly žádné vážné jizvy či zranění. Zvláštní,“ řekl advokát rodiny. O nových skutečnostech v případu informuje britský Daily Mail.

Drobné modřiny

Místní policejní náčelník Mohamad Mat Yusop, který jako první svědek vypovídal v případu, souhlasil a dodal, že Nora měla „jen drobné modřiny“, píše deník Mirror. „Nebyl žádný náznak, že byla oběť unesena,“ tvrdí Yusop. A dodal: „Neměli jsme žádné telefonáty s žádostí o výkupné a informací, že dívka je v rukou únosců.“  Policejní náčelník je tak přesvědčen, že dívka vylezla oknem sama.

Očekává se, že k soudnímu projednávání případu bude předvoláno až 64 svědků včetně turistů, kteří našli Nořino tělo, britského soudního znalce, dívčiných rodičů a policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám