Hlavní obsah

Vyhořelý trajekt se náhle převrátil a potopil

Novinky, BBC, Winston-Salem Online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Indonéský trajekt Levina I, při jehož požáru v Jakartském zálivu zahynulo ve čtvrtek ráno nejméně 40 lidí, se  v neděli i s několika policejními a bezpečnostními vyšetřovateli a novináři náhle převrátil a následně potopil. Jeden kameraman přišel o život, jeho kolega a dva policisté jsou pohřešováni.

Článek

Úřady nyní vyšetřují, proč se loď náhle převrátila a potopila. Podle některých zdrojů byly porušeny bezpečnostní předpisy. Vyhořelé plavidlo bylo pokládáno za bezpečné a nikdo z těch, kteří vstoupili na palubu, na sobě neměl záchrannou vestu.

Záchranářům se podařilo vytáhnout z vody většinu lidí, kteří se před na lodi před jejím převrácením nacházeli. Za mrtvého byl dosud prohlášen kameraman místní televize Lativi. Dalšího jeho kolegu a dva policejní vyšetřovatele se nepodařilo najít. Dva lidé utrpěli těžká zranění.

Místní úřady krátce před tím, než se loď převrátila a potopila, nově upřesnily počet obětí čtvrtečního požáru na 41 poté, co se našla mrtvá těla dalších 21 pasážérů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám