Hlavní obsah

VIDEO: USA varovaly Sýrii, aby přestala se zabíjením vlastních lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Spojené státy varovaly před dalšími opatřeními proti Sýrii, pokud nezastaví zabíjení a zastrašování obyvatel. V pátek to oznámil Bílý dům. Podle syrské skupiny na ochranu lidských práv zahynulo v zemi za posledních sedm týdnů při potlačování protivládních protestů 800 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nepokoje a násilnosti v Sýrii neustávají, vyžádaly si už nejméně 800 obětíVideo: Reuters

 
Článek

"Spojené státy soudí, že politováníhodné kroky Sýrie proti jejímu lidu si žádají silnou mezinárodní odpověď," uvedl podle agentury Reuters mluvčí Bílého domu Jay Carney. Pokud syrská vláda nezmění současný přístup a neukončí zabíjení demonstrantů, podnikne Washington a jeho mezinárodní partneři "dodatečné kroky, aby jasně vyjádřili svůj ostrý nesouhlas s tím, jak syrská vláda jedná se svým lidem," uvedl.

S uvalením sankcí na syrské předáky odpovědné za násilné potlačování protivládních demonstrací v pátek souhlasili zástupci členských zemí Evropské unie. Brusel podle diplomatů 14 syrským představitelům zmrazí jejich finanční aktiva v "sedmadvacítce" a zakáže jim cestovat do unijních států.

Od propuknutí nepokojů v půlce března přišlo podle některých zdrojů v Sýrii o život nejméně 800 demonstrantů a asi 7000 lidí bylo podle nejmenovaného západního diplomata pozatýkáno.

Spojené státy minulý týden na některé představitele syrského režimu uvalily ekonomické sankce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám