Hlavní obsah

V tlačenici před letištěm v Kábulu se zranilo 17 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Sedmnáct lidí ve středu utrpělo zranění v tlačenici před mezinárodním letištěm v afghánské metropoli Kábulu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostního představitele NATO.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kábulské letištěVideo: AP

 
Článek

Po obsazení většiny Afghánistánu islamistickým hnutím Tálibán se ze země snaží uprchnout tisíce lidí.

Podle představitele NATO nejsou zprávy o tom, že by bojovníci Tálibánu použili proti davům u kábulského letiště násilí. Civilisté byli vyzváni, aby se přestali kolem letiště shromažďovat, pokud nemají pas a vízum, které by jim umožnily odlet ze země.

Tálibové obklíčili letiště v Kábulu, nechtějí tam pouštět Afghánce

Svět

Vojenskou část kábulského letiště spravuje americká armáda, která dohlíží na evakuaci cizinců a jejich afghánských spolupracovníků z Afghánistánu. Civilní část mezinárodního letiště má již pod kontrolou Tálibán. Jeho členové kontrolují u brány dokumenty příchozích, dovnitř pouštějí podle agentury AP jen málo pasažérů.

Podle agentury DPA komerční lety zatím nebyly obnoveny.

Na kábulském letišti zůstávají další rodiny tlumočníků, burcuje spolek

Blízký a Střední východ

Situace na kábulském letišti zůstává napjatá už několik dní. Agentura AP v pondělí zveřejnila video, na němž je vidět, jak se zoufalí Afghánci houfně snaží dostat na paluby evakuačních letadel. Chaos na letišti si vyžádal nejméně sedm obětí na životě, přičemž nejméně dva lidé zemřeli po pádu ze startujícího stroje.

Foto: Stringer, Reuters

Afghánci u mezinárodního letiště v Kábulu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám