Hlavní obsah

V Thajsku objevili černé skříňky havarovaného letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGKOK

Vyšetřovatelé leteckého neštěstí na thajském ostrově Pchúket nalezli černé skříňky, tedy záznamníky údajů o letu, havarovaného letadla. V jeho troskách v neděli zahynulo 88 lidí, zraněno je 42 osob. Záchranáři nadále v silném větru a dešti pokračují ve vyprošťování těl z trosek.

Článek

"Vyšetřovatelé našli černé skříňky a pošlou je do USA na analýzu," uvedla ministryně dopravy Theera Haocharoenová. Podle ní je předčasné tvrdit, jaké byly důvody tragédie.

"Doufáme, že se o příčinách incidentu dozvíme co nejdříve," dodala.

Letadlo společnosti McDonnell Douglas MD-82 nízkonákladové společnosti One-Two-Go, kterou vlastní letecká společnost Orient Thai Airways, směřovalo z Bangkoku na Pchúket.

Podle policie se letoun zřítil poté, co se pilot snažil přistát v hustém dešti a větru na letišti v Pchúketu. Stroj se po dopadu rozlomil a začal hořet. "Někteří (zranění) mají popáleniny na 60 procentech těla," řekl agentuře Reuters nemocniční koordinátor z Pchúketu Piyannúč Anantaktí. Letadlo řídil zkušený pilot.

Většina z cestujících byli cizinci, těch podle úřadů zemřelo asi 55. Mezi těmi, co neštěstí přežili, jsou například občané Austrálie, Velké Británie, Francie, Íránu, Irska, Itálie, Nizozemska a Švédska. Úřady se stále snaží upřesnit jména a národnost obětí. Mezi mrtvými jsou i oba piloti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám