Hlavní obsah

V Pekingu během sjezdu stoupl počet nakažených koronavirem. Zpřísňuje se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V čínském hlavním městě Pekingu zpřísnili během probíhajícího XX. sjezdu Komunistické strany Číny opatření proti covidu. Počet nových případů za posledních deset dní stoupl čtyřnásobně na 197. Ve čtvrtek úřady oznámily 18 nově nakažených.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Zdravotníci v ochranných oděvech v jedné pekingské čtvrti, které byla uzavřena kvůli výskytu covidu.

Článek

Během předchozích deseti dní bylo evidováno jen 49 nově nakažených koronavirem. Aktuální počty jsou sice oproti jiným zemím nepatrné, jenomže Čína uplatňuje nulovou toleranci vůči covidu.

Kvůli nárůstu nakažených se zvýšil počet uzavřených čtvrtí, ve kterých byly zavedeny třídenní lockdowny. Posílily se také veřejné kontroly lidí, aby se odhalili všichni nakažení. Vedení města to zdůvodnilo slovy: „Zajistit, aby se nikdo (nakažený) nepřehlédl.“

Socialismus čínského střihu by měl expandovat, vyzval prezident Si Ťin-pching

Zahraniční

Prezident Si Ťin-pching v nedělním projevu na sjezdu hájil nulovou toleranci vůči covidu, která zpomaluje v zemi návrat k předpandemické situaci, s tím, že jde o to „upřednostňovat především lidi a jejich životy“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám