Hlavní obsah

V Kamerunu nalezen zřícený Boeing

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOLODORF

Trosky letadla keňských aerolinií byly v neděli večer nalezeny v močálech v Kamerunu. Boeing 737 zmizel v noci na sobotu. O osudu 114 osob na palubě letadla zatím nejsou jasné informace.

Článek

Už v neděli dopoledne se zdálo, že letadlo se našlo, ale zprávu dementoval šéf meteorologické služby na kamerunském letišti Doula Thomas Sobakam. Podle něj byly nalezeny pouze "známky letadla".

Nyní ale není pochyb, že vrak Boeingu 747-800 byl nalezen posádkou vrtulníku v mangrovových bažinách u Dizangué asi 50 kilometrů jihovýchodně od doualského letiště. Na místě havárie je pozemní tým a vrtulníky. 

Na palubě byli i Evropané a Američan

Letadlo bylo podle aerolinek, které jsou zčásti vlastněny společností Air France, úplně nové. Příčina nehody je záhadou. Na palubě byli Jihoafričané, Indové, šest Číňanů, pět Britů, jeden Američan, jeden Švýcar a jeden Švéd.

Kamerunská armáda do pralesní oblasti vyslala dva vrtulníky a několik letounů, ale v sobotu ale nic nenašli. Pátrání hatilo i nepříznivé počasí.

V roce 2000 přišla společnost Kenya Airlines o jiný stroj se 169 lidmi. Spadlo do moře u Pobřeží slonoviny. Deset pasažérů nehodu přežilo.

Reklama

Související články

Boeing se 114 lidmi se zřítil v Kamerunu

Boeing 737-800 firmy Kenya Airways se 114 lidmi na palubě se ztratil v noci na sobotu. Světové agentury s odvoláním na kamerunské vládní a letecké zdroje...

Výběr článků

Načítám