Hlavní obsah

V JAR zadrželi dva muže se 41 kilogramy nosorožčích rohů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v Jihoafrické republice zadrželi dvojici Vietnamců, kteří u sebe měli 41 kilogramů rohů nosorožců. Agentura Reuters uvedla, že jde o dosud největší množství rohů, jaké se v této zemi podařilo zachytit.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Nosorožce a slony ve volné přírodě ohrožují pytláci. Ilustrační foto

Článek

Populaci nosorožců v jižní Africe ohrožují pytláci, kteří je loví právě kvůli rohům. Ty jsou žádaným zbožím hlavně v asijských zemích, kde se používají jako ozdoba nebo se využívají k medicínským účelům, i když o jejich účinnosti neexistují žádné vědecké důkazy.

Podle organizace Stop Rhino Poaching (Zastavte pytlačení nosorožců) od začátku letošního roku do října bylo v Jihoafrické republice usmrceno 933 nosorožců. Za celý loňský rok jich bylo 1004. V Jihoafrické republice žije odhadem 20 000 těchto zvířat, což je nejvíce v Africe.

Dva Vietnamci, které policie zatkla v tranzitní zóně na letišti v Johannesburgu, mířili do Hanoje z Mozambiku. Podle policie pocházely rohy, které se snažili odvézt, z některého z jihoafrických národních parků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám