Hlavní obsah

V Japonsku zatkli muže za držení zbraní vyrobených na 3D tiskárně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské úřady ve čtvrtek zadržely 27letého muže za nezákonné držení zbraní vytištěných na trojrozměrné tiskárně. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na japonská média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonec si vyrobil zbraně na 3D tiskárněVideo: Reuters

 
Článek

V domě podezřelého v Kawasaki jižně od Tokia policisté v dubnu našli pět plastových pistolí a 3D tiskárnu. U dvou zbraní bylo později ověřeno, že mohou zranit či zabít člověka. Kulky v domě zadrženého objeveny nebyly, uvedla japonská televize NHK.

V počítači muže policie našla návody na výrobu zbraní, které si dotyčný zřejmě stáhl z internetu, dodala televize NHK.

Foto: Kyodo, Reuters

Zabavené zbraně vyrobené na 3D tiskárně

"Vyrobil jsem si zbraně doma na trojrozměrné tiskárně. Nevěděl jsem, že je to nelegální," řekl muž, který údajně pracuje na univerzitě. Podle televize NHK podezřelý často na Twitteru obhajoval vlastnictví a výrobu zbraní. "Omezování držení zbraní je porušením lidských práv," vyjádřil se prý v jednom ze svých internetových příspěvků.

BEZ KOMENTÁŘE: Takhle vypadá zbraň vytištěná na 3D tiskárněVideo: Defense Distributed

Jde o první případ zadržení osoby se zbraní vytištěnou na 3D tiskárně v Japonsku, které se obecně chlubí svou nízkou zločinností, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám