Hlavní obsah

V Indonésii zatkli šéfa skupiny zodpovědné za útoky na Bali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA

Indonéská policie zatkla o víkendu nejhledanějšího islámského extremistu v zemi Abu Dujanu, který je považován za šéfa teroristické organizace Jemaah Islamiyah údajně napojené na skupinu al-Kajdá. O zatčení informovala ve středu policie.

Článek

Úřady činí skupinu Jemaah Islamiyah odpovědnou za sérii pumových útoků namířených zejména proti západním cizincům. Při nejkrvavějším atentátu na Bali zahynulo v roce 2002 přes 200 lidí, převážně turistů.

Sedmatřicetiletého Abu Dujanu, který je prý v čele Jemaah Islamiyah čtyři roky, zadržela policie spolu s dalšími sedmi osobami rovněž podezřelými z terorismu při víkendových zátazích na ostrově Jáva. Jeho totožnost si úřady nechaly potvrdit testy DNA a otisky zubů.

Abu Dujana podstoupil údajně výcvik v Afghánistánu, který do konce roku 2001 sloužil jako základna pro al-Kajdu. Prý se sešel i s šéfem této teroristické sítě Usámou bin Ládinem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám