Hlavní obsah

V Indonésii sjelo letadlo z ranveje kvůli psovi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Dvoumotorové turbovrtulové letadlo v neděli sjelo při přistání z ranveje na indonéském ostrově Papua. Při incidentu nebyl žádný z třiceti pasažérů zraněn, ale stroji se zlomila levá podvozková noha. Když skončil v křovinách mimo ranvej, větve mu navíc osekaly vrtulové listy.

Článek

Pilot stroje Dornier Do 328 letecké společnosti Express Air při přistání ztratil kontrolu nad strojem, když se snažil vyhnout černému psovi, který mu přebíhal přes ranvej, uvádí agentura Reuters. Při prudkém brzdění se zřejmě zablokovala kola a stroj sjel mimo dráhu.

Ředitel letiště Sutrisno v okrese Boven Digul v pondělí uvedl pro list Times Of India, že při nehodě nebyl nikdo zraněn, i když třicet cestujících bylo v šoku. Na palubě byli dále tři členové posádky.

Podle něj se musí přesná příčina nehody vyšetřit. Zjistit se musí, proč se zlomila jedna z hlavních  podvozkových nohou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám