Hlavní obsah

V Afghánistánu se přiotrávilo dvě stě školáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábuil

Více než 200 školáků bylo převezeno do nemocnice ve východoafghánské provincii Chóst s podezřením na otravu. Z nich je 71 v ohrožení života, uvedla agentura DPA.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Afghánistán se potýká s chudobou, korupcí a negramotností.

Článek

"Příčina jejich otravy zatím není jasná," sdělil mluvčí ministerstva školství Amanullah Iman a dodal, že žáci byli převezeni do blízkých nemocnic a část z nich je jich v kritickém stavu.

Úřady nevyloučily, že mohlo jít o záměrnou otravu. Pokud by tomu tak bylo, jednalo by se o první případ, kdy byla terčem podobného útoku chlapecká škola.

Terčem útoků travičů se v minulosti v Afghánistánu stalo několik dívčích škol. Podle vlády je měli na svědomí islámští radikálové, kteří nesouhlasí se vzděláváním dívek.

V dubnu v nemocnici s podezřením na otravu skončilo na 150 studentek z provincie Tachár na severovýchodě země. Problémy začaly mít poté, co se ve škole napily vody. Předběžné vyšetřování naznačilo, že vodu někdo otrávil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám