Hlavní obsah

Už dva dny v Maroku bojují o záchranu chlapce, který spadl do studny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na severu Maroka pokračuje přes 40 hodin záchranná operace, jež má pomoci pětiletému chlapci, který v úterý spadl do studny hluboké 32 metrů. Dítě má pravděpodobně zranění na hlavě, ale je stále naživu, napsal marocký server Le Matin.

V Maroku spadl chlapec do studny (video je bez zvuku)Video: AP

 
Článek

Na místě je těžká technika a několik desítek záchranářů, policistů a zástupců místních organizací.

Chlapec jménem Raján spadl do úzké studně ve vesnici Ighrán v provincii Šafšávin, když si v její blízkosti hrál. Úřady se snaží za každou cenu zachránit chlapcův život, hadicemi je k němu přiváděna voda, jídlo a kyslík. Podle snímků z kamery spuštěné do hlubiny je dítě při vědomí.

Foto: AP

V Maroku spadl chlapec do studny

Na místo byli povoláni také jeskyňáři, podle nich záchranu komplikuje úzký profil studně. Dolů se pokoušelo spustit několik dobrovolníků, ale zatím se nikomu nepodařilo dostat až k dítěti. "Je tam velmi malý průměr, asi 25 centimetrů a v hloubce 28 metrů se ještě zužuje. Nedokázali jsme se k němu dostat," řekl šéf svazu místních jeskyňářů Muhammad Jasín Kahabí.

Na místě jsou buldozery, které hloubí díru do země a snaží se k chlapci prokopat. Zatím jsou ale jen v 19 metrech. Podle Kahabího je to však jediná cesta, jak Rajána ze studny dostat.

Záchrannou operaci prostřednictvím internetových sociálních sítí sledují tisíce lidí. Chlapci a záchranným týmům vyjadřují podporu. Desítky lidí přišli boj o život pětiletého hocha sledovat přímo na místo, uvedla britská stanice BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám