Hlavní obsah

U soudu s Pistoriem se přetřásaly i problémy v jeho vztahu s modelkou Steenkampovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria
Aktualizováno

Obraz idylického vztahu mezi handicapovaným atletem Oscarem Pistoriem a modelkou Reevou Steenkampovou, kterou za neobjasněných okolností v noci na čtvrtek zastřelil přes dveře na záchodě, narušilo překvapivé vyjádření atletova obhájce Barryho Rouxe. Ten u soudu začal mluvit o problémech ve vztahu, napsal list Guardian s odvoláním na zpravodaje v soudní síni.

Foto: Thembani Makhubele, Reuters

Oscar Pistorius s přítelkyní Reevou Steenkampovou

Článek

„Myslel bych si, že prokurátor použije tento konflikt mezi obviněným a zabitou, že ho už nechtěla, že chtěla odejít ze vztahu," řekl advokát Barry Roux.

Všimli si toho všichni zpravodajové v soudní síni a zmiňovali to na Twitteru.

O přestávce se to pokusil obhájce objasnit. Uvedl, že šlo o hypotézu, o níž si myslel, že s ní přijde žalobce. Podivoval se, že o tom prokurátor nemluvil.

Rouxe zaskočil postup prokurátora Gerrieho Nela, který říkal, že šlo o předem připravenou promyšlenou vraždu a Pistoria vedla touha zabíjet. Neuváděl však žádný motiv. [celá zpráva]

Pistorius v úterý před soudem prohlásil: "Nezamýšlel jsem svoji přítelkyni zabít."

Sousedé upozorňovali na hádku

Sporům by mohla nasvědčovat večerní hádka mezi dvojicí, na kterou upozorňovali sousedé.

Steenkampová přijela mezi pátou a šestou večer do Pistoriova domu v Silver Lakes a večer z něj byl slyšet hluk. Plánovala tam zůstat přes noc. Vzala si s sebou taštičku s toaletními potřebami, kterou policie našla v domě.

Už dříve se objevily i neověřené informace, že Pistorius žárlil na kamaráda Steenkampové, ragbistu jihoafrického národního týmu Francoise Hougaarda. Ten jí psal vzkazy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám