Hlavní obsah

Turista zemřel po seskoku z nejvyššího bungee jumpu na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Macao

Po seskoku z nevyššího bungee jumpu na světě v jihočínském Macau zemřel v neděli jeden ze zákazníků. Nedošlo však k selhání této světoznámé atrakce, muž podle všeho zemřel v důsledku zdravotních komplikací.

Foto: Profimedia.cz

Bungee jump v Macau

Článek

Police v Macau oznámila, že v neděli kolem 16:30 místního času po seskoku na pružném laně z Macau Tower zemřel šestapadesátiletý Japonec. Podle serveru Macau Business začal turista ihned po seskoku pociťovat dýchací obtíže. Zakrátko přestal dýchat úplně a také se mu zastavilo srdce.

Na místo dorazili záchranáři a muže urychleně převezli do nemocnice, kde však již lékaři pouze konstatovali smrt. Přesná příčina úmrtí je stále předmětem vyšetřování.

Server Mirror doplňuje, že všichni zákazníci této atrakce musejí podepsat prohlášení o svém zdravotním stavu, čímž naznačuje, že dotyčný turista mohl mít nějaké zdravotní komplikace již před seskokem.

Foto: Profimedia.cz

Macau Tower

Macau Tower je vysoká 338 metrů, ale seskoková rampa je ve výšce 233 metrů. Bungee jump provozuje společnost AJ Hackett, která však zdůrazňuje jeho „absolutní bezpečnost“. Na svých stránkách uvádí, že na jejich podobných atrakcích po celém světě proběhlo za třicet let již kolem čtyř milionů úspěšných seskoků.

V Londýně se utrhla kabina adrenalinové atrakce. Nehodu zachytila kamera

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám