Hlavní obsah

Thajská policie našla v dalším bytě chemikálie pro výrobu bomby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Thajská policie v rámci vyšetřování nedávného bombového útoku na chrám v Bangkoku v pondělí oznámila, že našla při prohlídce bytu u hlavního města další materiál pro výrobu bomby. Uvedla to v pondělí agentura AP s odvoláním na mluvčího policie Pravuta Tchavónsiriho.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Následky výbuchu v chrámu

Článek

Policie uvedla, že v bytě v Bangkoku ve čtvrti Min Buri nalezla hnojivo, střelný prach, digitální hodiny a auta na dálkové ovládání, jejichž součástky mohou být ke zhotovení bomby použity.

„Jde o materiál na výrobu bomby,“ uvedl mluvčí policie. „Nikdo by neskladoval hnojivo močovinu (dusičnan amonný) a střelný prach, kdyby nechtěl vyrobit bombu,“ dodal. Policie v pondělí také oznámila, že chystá zatykače na další tři až čtyři podezřelé, podrobnosti ale neuvedla.

V čtvrti sousedící s Min Buri byly nalezeny v bytě výbušniny a rozbušky už v sobotu. Policie přitom zatkla cizince, jehož podezřívá z podílu na bombovém útoku v hinduistickém chrámu, který si 17. srpna vyžádal 20 mrtvých, většinou turistů, a přes 120 zraněných. [celá zpráva]

Identita muže je nejasná, thajská média spekulují o tom, že je to Turek, ale policie to nepotvrdila, uvedla jen, že muž měl falešný turecký pas. „Moc nespolupracuje. Z předběžného šetření se domníváme, že nemluví pravdu,“ citovala AP policejní prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám