Hlavní obsah

Teroristi postříleli na pláži na Pobřeží slonoviny přes deset lidí včetně malého dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grand Bassam
Aktualizováno

Šestnáct lidí včetně čtyř Evropanů zahynulo v neděli, když skupina několika lidí ozbrojených automatickými zbraněmi zaútočila na turisty na pláži u turistického střediska Grand Bassam na Pobřeží slonoviny, uvedla agentura Reuters. Podle listu Daily Telegraph je mezi nimi dítě. Web Connection Ivoirienne uvedl, že jde o teroristický útok.

Foto: Joe Penney, Reuters

Bezpečností síly míří z Abidžanu do turistického střediska Grand Bassam.

Článek

V neděli se odehrál teroristický útok, kterého se dlouho úřady na Pobřeží slonoviny obávaly, dodal web Connection Ivoirienne. Svědci tvrdí, že útočníci křičeli Alláh je veliký.

Počet obětí podle sdělení místní policie stoupl na 16, napsala agentura Reuters. Je mezi nimi dítě, pět žen a dva vojáci.

Útočníci jsou nejspíše čtyři, a ne deset, jak se původně uvádělo. Nejprve stříleli před hotelem Koral Beach, uvedl web Ivorian. Pak se přesunuli před další hotely, kde jsou ubytovaní západní turisté, jako je L´Etoile de Sud, do kterého vnikli. Jeden svědek popsal situaci AFP: „Jsou těžce ozbrojení a mají kukly. Pálili na hosty L´Etoile du Sud, velký hotel, který byl plný.”

„Střílejí bez míření po všech. Postupují od hotelu k hotelu,“ uvedl další ze svědků podle listu Le Monde. Podle některých zpráv brali rukojmí.

Na místo dorazily policejní jednotky i vojáci. „Střety mezi vojáky Pobřeží slonoviny a džihádisty pokračují, vypadá to jako válka,” uvedl jeden ze svědků podle Connection Ivoirienne.

Grand Bassam leží asi 40 km od Abidžanu. Osmdesátitisícové město je na seznamu památek UNESCO kvůli své koloniální architektuře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám