Hlavní obsah

Somálka měla mít 11 manželů, radikálové ze Šabábu ji ukamenovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matku osmi dětí ukamenovali ve středu příslušníci teroristické organizace Šabáb ve městě Sablale na jihu Somálska, napsala agentura Reuters. Obvinili ji z mnohomužství, žena se k tomu později přiznala. Postupně se tajně provdala za 11 mužů, aniž se mezi jednotlivými sňatky rozvedla, uvedlo islamistické hnutí na internetu.

Foto: Profimedia.cz

Somálsko. Ilustrační foto

Článek

Matka osmi dětí byla zadržena kvůli tomu, že se o ní hádali dva muži. Oba tvrdili, že jsou jejími právoplatnými manželi.

„Jeden z ženiných manželů už zemřel a jiný se s ní rozvedl, ovšem dalších devět mužů s ní bylo stále ženatých,“ uvedlo islamistické hnutí v komuniké. Soudy ustavené Šabábem nepřipouští obhajobu ani odvolání.

Hnutí Šabáb, které je napojeno na globální teroristickou síť Al-Káida, má pod kontrolou zhruba třetinu území Somálska. Usiluje o svržení křehké prozápadní vlády v Mogadišu a chce v zemi zavést přísné islámské právo šaría.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám