Hlavní obsah

Šéf kambodžské krokodýlí asociace spadl k plazům do výběhu, našli z něj jen kousky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Phnom Penh

Tragický osud postihl 72letého Luana Nama z Kambodži. Majitel krokodýlí farmy v Siem Reapu a zároveň prezident zemské asociace při snaze o přemístění jednoho ze svých krokodýlů spadl do výběhu mezi několik desítek predátorů, kteří ho roztrhali na kusy. Uvedla to agentura Reuters.

Majitele krokodýlí farmy sežrali zaživa jeho zvířata, když sklouzl do výběhu.Video: Reuters

 
Článek

Luan Nam se pokoušel přesunout krokodýlí samici, která nakladla vejce do klece. Při snaze o její přemístění se však predátor zakousl do tyče, kterou majitel farmy využíval, a stáhl ho dolů do jámy. Křik o pomoc muži nepomohl, několik desítek jeho krokodýlů jej roztrhalo na kusy.

Když na místo dorazili členové rodiny, už jen viděli, jak se krokodýli koupou v krvi. Vyzvedli tak jen pozůstatky těla muže, který byl zároveň prezidentem krokodýlí asociace v Kambodži. Některé části těla se nepodařilo najít vůbec.

„Když vyháněl samici z klece, kde snášela vejce, krokodýl zaútočil na jeho hůl a způsobil mu tím pád do výběhu. Pak se na něj vrhli další krokodýli,“ uvedla policie. Dodala, že k obdobnému úmrtí na farmě došlo už před čtyřmi lety, když se na krokodýlí farmu zatoulala dvouletá holčička.

Krokodýli jsou v Kambodži chováni kvůli cenné kůži, která se používá při výrobě mnoha značkových kabelek či bot. Prodává se také jejich maso.

Krokodýl v Malajsii pozřel ročního chlapce a pokousal jeho otce

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám