Hlavní obsah

Ruský voják na Dálném východě zastřelil osm kolegů a dva zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Voják na základně v Zabajkalském kraji na ruském Dálném východě zastřelil osm dalších příslušníků ruské armády a dva vážně zranil. Útočník byl zadržen. O události informovaly ruské tiskové agentury s odvoláním na ministerstvo obrany, místní úřady a bezpečnostní zdroje.

Foto: Adrees Latif , Reuters

Ruské obrněnce opouštějí Gori. Ilustrační foto

Článek

Incident se stal během střídání hlídek v 18:20 místního času (11:20 SELČ) na opravárensko-technické základně v městečku Gornyj. Podle některých zdrojů byl pachatelem voják základní služby. Ministerstvo obrany v prohlášení uvedlo, že zbraň namířil na ostatní vojáky poté, co se psychicky zhroutil.

„Podle předběžných informací z místa události mohl voják jednat pod vlivem nervového zhroucení, které bylo způsobeno osobními problémy a nebylo spojené s výkonem vojenské služby," citovaly agentury ze sdělení ministerstva.

Ruskou armádu provází smůla, nehoda stíhá nehodu

Evropa

Nejmenovaný zdroj regionální pohotovostní služby podle agentury TASS upřesnil, že útočník zabil dva důstojníky. Dalšími šesti oběťmi jsou vojáci základní služby a osoby působící v armádě na základě smlouvy. Dva vážně zranění byli přepraveni do vojenské nemocnice a jejich život není ohrožen, dodal zdroj.

Agentura AP poznamenala, že násilné incidenty sužovaly ruskou armádu v devadesátých letech a v prvním desetiletí tohoto století, kdy trpěla nedostatkem peněz a nízkou morálkou. V posledních letech po zlepšení situace jsou poměrně výjimečné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám