Hlavní obsah

Princ Charles žádá v Pákistánu o milost pro odsouzeného Brita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMABÁD

Do Pákistánu přiletěl v neděli večer britský princ Charles se svou chotí Camillou. Během dvou dnů navštíví místa zničené loni zemětřesením, které postihlo Kašmír. Bude také žádat o milost pro britského občana Mirzu Tahira Hussaina, který byl zemi odsouzen k smrti za vraždu taxíkáře.

Článek

Mirza Tahir Hussain z Leedsu byl obviněn, že v roce 1988 zastřelil taxikáře. Hájil se tím, že se ho oběť pokusila sexuálně zneužít a výstřel z jeho pistole vyšel náhodou při rvačce, která následovala. Soud ho sice osvobodil, ale islámský tribunál ho podle práva šaría v roce 1998 odsoudil k smrti

Muž měl být oběšen 1. listopadu, ale kvůli návštěvě Charlese vláda popravu odložila na 31. prosinec a údajně vyjádřila připravenost o případu dnes s princem jednat. O milost požádal i premiér Tony Blair, ale pákistánské úřady ji prozatím odmítají udělit.

Charles přijel do země navzdory varování ministerstva zahraničí, že v oblasti  panuje vysoké nebezpečí teroristického útoku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám