Hlavní obsah

Při útoku v Nigeru zemřelo šest francouzských turistů u místa, kde žijí žirafy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm lidí zahynulo při nedělním útoku neznámých ozbrojenců na jihozápadě Nigeru. Mezi obětmi je šest francouzských turistů, informovala agentura AFP s odvoláním na místní představitele. Útok se podle guvernéra regionu Tillabéri odehrál v oblasti, která je domovem posledních stád žiraf v západní Africe. Motiv útoku zůstává neznámý.

Foto: Profimedia.cz

Voják nigerské armády na hlídce

Článek

"Zemřelo osm lidí: dva občané Nigeru - turistický průvodce a řidič - a šest Francouzů," uvedl guvernér Tidjani Ibrahim Katiella. Útočníci přijeli na motorkách, celý incident nyní vyšetřuje policie.

Podle televize France 24 útok vyšetřuje také francouzské ministerstvo zahraničí. V oblasti působí militantní skupiny včetně radikální nigerijské milice Boko Haram.

Podle zdroje blízkého místním enviromentálním organizacím se útok měl odehrát v neděli 11:30 místního času (12:30 SEČ) šest kilometrů od města Kouré, které se nachází přibližně 60 kilometrů od hlavního města Niamey.

„Většina obětí byla zastřelena. Na místě činu jsme našli vyprázdněné zásobníky,” řekl zdroj AFP. „Totožnost pachatelů neznáme, ale přijeli na motorkách a vyčkávali na příjezd turistů,” dodal.

Útok se odehrál v oblasti, která je domovem posledních stád západoafrických žiraf. Žirafy tvoří jednu z hlavních turistických atrakcí země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám