Hlavní obsah

Dům v Hanoji zachvátil mohutný požár, nejméně deset mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozsáhlý požár zachvátil v noci na středu obtížně dostupnou devítipatrovou budovu ve vietnamském hlavním městě Hanoji. Vyžádal si nejméně desítku mrtvých. Požár zřejmě vznikl v podlaží využívaném jako parkoviště motocyklů. Záchranné práce ztěžuje absence vnějších přístupových cest.

Dům v Hanoji zachvátil mohutný požár, nejméně deset mrtvýchVideo: AP

 
Článek

Podle serveru VN Express se dům využíval jako ubytovna pro chudší obyvatele a v době vypuknutí požáru v něm pobývalo asi 150 lidí. Očití svědci hovoří o tom, že plameny začaly šlehat z prvního patra budovy, která slouží jako parkoviště pro motocykly. Ty jsou v přelidněné metropoli běžným způsobem dopravy.

Foto: Nhan Huu Sang, ČTK/AP

Dým stoupá z požářiště v Hanoji

Ve středu ráno bylo podle serveru z budovy úspěšně evakuováno asi 70 osob, po dalších se pátrá. Záchranné práce ztěžuje odlehlá poloha objektu, který se nachází v labyrintu úzkých uliček, kam se nedostane těžká technika. Budova také neměla vnější protipožární schodiště.

Nemocnice v Hanoji potvrdila sedm obětí. Další dvě osoby zemřely během převozu do zdravotnických zařízení, jeden člověk se zabil poté, co vyskočil z horního podlaží domu.

Foto: Pham Trung Kien, ČTK/AP

Záchranáři na místě požáru v Hanoji

Požár pětipatrového domu v centru Johannesburgu, zatím přes 70 mrtvých

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám