Hlavní obsah

V Austrálii havaroval autobus se svatebčany. Zemřelo nejméně deset lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nehodě autobusu v Austrálii v neděli večer místního času zemřelo nejméně deset lidí. Dalších 25 lidí se zranilo a 18 osob je v pořádku. Píší to zahraniční agentury s odkazem na prohlášení policie. Příčiny nehody se vyšetřují. Řidič autobusu byl převezen do nemocnice na vyšetření a zadržen policií.

V Austrálii havaroval autobus se svatebčany. Zemřelo nejméně deset lidíVideo: AP

 
Článek

Nehoda se stala ve státě Nový Jižní Wales, ve vinařské oblasti Hunter Valley. Podle tisku byla v oblasti v době nehody hustá mlha.

Australská média zveřejnila záběry, na kterých je vidět autobus převrácený na boku. Zástupkyně policie Tracy Chapmanová zatím nechtěla sdělit žádné podrobnosti o příčinách nehody. Podle ní se zdá, že do nehody nebylo zapojené žádné další vozidlo.

Chapmanová však uvedla, že policie má dostatek informací, aby začala stíhání. Po nehodě zadržela osmapadesátiletého řidiče, který se v nemocnici podrobil nařízenému vyšetření.

Foto: Profimedia.cz

Převrácený autobus v Austrálii

Podle australského tisku autobus přepravoval hosty ze svatební hostiny. „V Hunter Valley jsme vyhledávanou svatební a turistickou destinací,“ řekl Jay Suvaal, starosta města Cessnock, které se nachází nedaleko od místa nehody. Tu starosta označil za „opravdu strašnou“.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Autobus vezl svatební hosty a převrátil se za mlhavé noci v australské vinařské oblasti, přičemž zabil a zranil několik lidí, uvedla policie

Šestipatrovou budovu poblíž nádraží v Sydney zachvátil rozsáhlý požár. Zřítila se

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám