Hlavní obsah

Při havárii autobusu v Egyptě se zranili dva Češi

Novinky,
Káhira
Aktualizováno

Dva Češi se zranili při sobotní havárii autobusu s turisty v Egyptě. Novinkám to potvrdilo tamní velvyslanectví České republiky. Při nehodě podle zahraničních zdrojů zemřelo devět lidí.

Článek

„Do této chvíle nemám oficiální informace egyptských úřadů, a to je velká komplikace, protože se nemohu k nehodě vyjádřit," řekl Novinkám Chargé d’affaires v Káhiře Jiří Slavík. "Vše co mám sháníme z tisku a dalších médií a informace jsou rozporuplné," dodal.

Velvyslanectví ale potvrdilo dva zraněné, s nimiž je v přímém kontaktu. „Můžeme potvrdit, že v důsledku nehody autobusu v sobotu byli zraněni dva čeští občané, kteří byli převezeni do nemocnice v Káhiře, kde se nacházejí. Komunikují s pracovníky ambasády," řekl.

Zdroje z velvyslanectví dále Novinkám sdělily, že Češi jsou pod lékařskou kontrolou a že nemocnice je kvalitní. Doporučilo ji ministerstvo zdravotnictví Egypta.

Nehoda se stala severně od Hurghady

Nehoda se stala v sobotu ráno asi 120 kilometrů od letoviska Hurghada, zřejmě u přístavu Raz Gharib.  Podle zpráv ruských médií jel řidič příliš rychle, přičemž možná usnul, a na křivolaké silnici ztratil nad vozidlem kontrolu. To se několikrát převrátilo. Šest lidí zemřelo na místě, další tři po převozu do nemocnice. Nejvíce - tři - oběti pocházely z Ruska.

Ostatní cestující byli zraněni, egyptský průvodce skupiny je v kritickém stavu.

Asociace českých kanceláří a agentur zprvu neměla potvrzeno, že v autobuse byl nějaký Čech. Následně ruské agentury informovaly o jednom zraněném turistovi z ČR, agentura AP o dvou.

V autobuse bylo téměř pět desítek lidí z devíti zemí.

V Egyptě jsou dopravní nehody běžné. Tamní silnice nebývají v příliš dobrém stavu, ale především nejsou dostatečně respektována pravidla silničního provozu. Každý rok při dopravních nehodách v Egyptě podle ČTK zahyne kolem 8 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám