Hlavní obsah

Policista v Indonésii zvedl demonstranta za krk a mrštil s ním o zem, až to zapraskalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Šokující záběry ze středeční demonstrace v Indonésii zveřejnila agentura AP. Policista jednoho z protestujících studentů zvedl do vzduchu a vší silou s ním praštil o zem. Jedenadvacetiletý mladík po tomto wrestlingovém výpadu dostal na zemi záchvat. Incident naštěstí přežil, policista se mu později za svůj zákrok omluvil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indonéský policista zvedl protestujícího studenta za krk do vzduchu a praštil s ním o zemVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Policista hned na začátku videa držel mladíka pod krkem, pak si jej ale kolenem nadhodil a mrštil s ním o zem, načež se ozvalo hlasité prasknutí. Jedenadvacetiletý student Faris po pár vteřinách dostal na zemi záchvat. Jeden z dalších procházejících policistů na něj navíc ještě dupl.

Ve čtvrtek se oba aktéři sešli znovu, policista se mladíkovi před televizními kamerami za svůj zákrok omluvil, podal mu ruku a následně ho objal. „Omlouvám se za svůj čin. Omlouvám se Farisovi i jeho rodině. Přijmu zodpovědnost za to, jak jsem se zachoval,“ řekl policista.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista se následně studentovi omluvil.Video: Newsflare, AP

Mladík jeho omluvu přijal. Dodal, že ho po zákroku ještě mírně bolí tělo, ale žádné další následky nemá. „Záchvaty nemám, mrtvý taky nejsem, takže je to v pořádku,“ uvedl.

Policisté byli za svůj zákrok proti demonstrantům, kteří protestovali za vhodnější zacházení s průmyslovým odpadem a efektivnější přepravu těžkými nákladními vozidly, kritizováni.

Reklama

Výběr článků

Načítám