Hlavní obsah

Policie v Hongkongu opět rozháněla demonstranty slzným plynem

Hongkong
Aktualizováno

Centrum Hongkongu zaplavily i v neděli tisíce účastníků dalšího protestu proti brutalitě při minulých demonstracích. Police použila slzný plyn, aby rozehnala ty, kteří přišli do blízkosti čínského zastupitelského úřadu. Na slzný plyn a gumové projektily došlo při protestu také v sobotu, kdy bylo zraněno 24 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty v Hongkongu pokračovaly i v neděliVideo: Reuters

 
Článek

Dnešní akce začala ve veřejném parku. Policie povolila tamní shromáždění, ale ne původně zamýšlený pochod do finančního distriktu. Lidé se tedy vydali směrem na východ, do části Causeway Bay, kde je množství obchodů, a blokovali silnice.

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Zásah slzným plynem v Hongkongu

Mnozí v davu uváděli, že vůbec neví, kam se jde. "Prostě nesouhlasíme s vládou. Ať se jde kamkoli, ostatní se přidají. Je mnoho lidí, kteří chtějí protestovat každou sobotu a neděli," řekla jedna z účastnic jménem Alex.

Foto: Vincent Yu, ČTK/AP

Demonstranti v Hongkongu

Další část demonstrantů zamířila k čínskému zastupitelskému úřadu, který střežily desítky policistů. Začali lidem bránit v postupu k budově, který byl obestaven plastovými bloky naplněnými vodou. Policisté tam ukázali lidem varovný černý plakát s nápisem, že bude použit plyn. Televizní kamery pak zachytily pořádkové síly střílet salvy plynu do lidí, policejním kordonem projely sanitky, ale zprávy zatím nehovoří o zraněných.

Budova čínského zastupitelství byla při protestu minulý týden poškozena a policie kolem něj dnes zpřísnila bezpečnostní opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám