Hlavní obsah

Počet obětí řádění čínského řidiče nakladače vzrostl na 17

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Na sedmnáct vzrostl podle agentury AP počet obětí nedělního řádění řidiče nakladače na severu Číny. Se svým strojem se 38letý Li Siang-li-ang prohnal vesnicí v provincii Che-pej.

Článek

Li vyjel s nakladačem v neděli odpoledne po hádce ve skladu uhlí. U skleničky se spolu se šéfem pohádali o peníze. Li vyhrožoval, že dá výpověď. Když však přišel zákazník, začal mu nakládat uhlí.

Zákazník si ale stěžoval, že standardní uhlí mísí s méně kvalitním. Šéf se snažil Lia odtáhnout, ale Li nastartoval nakladač a rozjel se proti kanceláři ve skladu, kde zahynul zákazník a podle některých zpráv i šéf, uvedl server CRI English.

Li vyjel na ulici, motocykly a menší auta skončila rozdrcená pod koly nakladače, autobus rozerval a slisoval lžící, než přes něj přejel. Lžící ničil i domy. Podle místních médií tak děsivým způsobem prokázal, že stroj dokonale ovládal.

Vesničané se snažili dílu zkázy zabránit, což se mnohým stalo osudným. Mezi oběťmi se ale ocitlo i pětileté dítě. Osm lidí zemřelo hned, další v nemocnici. [celá zpráva] Nakonec počet obětí vzrostl na 17. Mnozí z dvou desítek zraněných byli v kritickém stavu.

Jednomu vesničanovi se nakonec podařilo vyšplhat na nakladač, Lia v kabině několikrát bodl kuchyňským nožem. Krvácející Li se vrátil do skladu, kde se chopil sochoru, ale přemohl ho bývalý voják Wan Sin-ťiang, který ho kopl do slabin a přimáčkl k zemi.

Policie pak Lia zatkla. Zjistila, že byl opilý. Hrozí mu trest smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám