Hlavní obsah

Olympijský plamen uhasl, českou vlajku nesla hvězda reprezentace Ledecká

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu jsou u konce a reprezentace z celého světa sčítají sportovní úspěchy. Vůbec nejúspěšnější byli Norové, kteří si vezou 14 zlatých, 14 stříbrných a 11 bronzových medailí, a umístili se tak před Německem a Kanadou. Český prapor na slavnostním ukončení her nesla nejúspěšnější nositelka českých barev — snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zakončovací ceremoniál olympijských herVideo: Reuters

 
Článek

Češi si nakonec odvezli dvě zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové medaile a skončili v celkovém hodnocení zemí na krásné 14. příčce. Oproti posledním olympijským hrám si polepšili o jednu příčku.

Hlavní podíl na této pozici má největší senzace letošní olympiády Ester Ledecká, která si připsala dvě zlaté medaile ze zcela odlišných sportovních odvětví. V tu z paralelního obřího slalomu ve snowboardingu český národ doufal, tu ze super-G v alpském lyžování nečekal snad nikdo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká (uprostřed dole) nese českou vlajku při slavnostním zakončení olympiády.

Umělecká půlka rodiny Ledeckých už se nechala slyšet, že olympijský úspěch členky své rodiny zvěční. Její otec Janek, zpěvák a skladatel, slíbil napsat píseň a bratr Jonáš už kreslí komiks. [celý článek]

Stříbrné medaile pro ČR získali biatlonista Michal Krčmář a rychlobruslařka Martina Sáblíková. Bronz si na krku přiveze další rychlobruslařka Karolína Erbanová, biatlonistka Veronika Vítková a snowboardistka závodící ve snowboardcrossu Eva Samková.

Alespoň jednu medaili si z letošních zimních olympijských her odváží celkem třicet výběrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám