Hlavní obsah

Nikdy jsem jí neřekl, že ji miluji, litoval u soudu Pistorius

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria
Aktualizováno

Druhým dnem pokračoval u soudu v Pretorii křížový výslech handicapovaného atleta Oscara Pistoria obviněného z úkladné vraždy přítelkyně Reevy Steenkampové. Pistorius se v síni omluvil rodičům dívky za bolest, kterou jim způsobil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pistorius přichází k soudu, kde druhým dnem čelí křížovému výslechuVideo: Reuters

 
Článek

Žalobce Gerrie Nel, přezdívaný kvůli své neúprosnosti bulteriér, se Pistoria opakovaně ptal na jeho vztah k Reeve Steenkampové a zmiňoval různé krize, které je potkaly, včetně toho, že si dívka v jedné SMS zprávě stěžovala, že ji uhodil. Pistorius políček připustil, ale popřel, že by na ní křičel.

Foto: Siphiwe Sibeko, ČTK/AP

Prokurátor Gerrie Nel při křížovém výslechu Oscara Pistoria

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pistorius zdůrazňoval, že jejich vztah byl teprve v počátcích. „Ještě jsme se jeden druhému otevírali, teprve jsme si začínali věřit,“ řekl atlet a dodal: „Nikdy jsem neměl příležitost říci Reevě, že jsem ji miloval.“Bylo to podle něj dáno tím, že ho rozrušilo, když mu ona řekla, že ho miluje. Doplnil, že si vždycky přál žít ve vztahu plném lásky. Nyní lituje, že ji neřekl, jak moc ji miluje.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Oscar Pistorius přichází k soudu

Žalobce kontroval, že se staral vždy jen o sebe.

Nel na něj zaútočil, proč se nikdy nepokusil soukromě omluvit rodičům dívky za to, že ji zastřelil, a udělal to až tento týden v soudní síni: „Nemohl byste tomu čelit, postavit se jim v soukromí by znamenalo přiznat zodpovědnost.“

Foto: Pool, Reuters

Matka zabité Reevy Steenkampové June u soudu v Pretorii

Pistorius na to emotivně odpověděl: „Omlouvám se, že jsem připravil jejich dceru o život.“

Matka zastřelené June řekla, že Pistoriova omluva tento týden s ní nehnula. Sleduje prý každý atletův pohyb, aby zjistila pravdu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám