Hlavní obsah

Nigerijci unášeli stovku dětí v minibuse

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KADUNA

Nigerijské úřady zadržely u Kaduny na severu země minibus se 105 unesenými dětmi. Děti byly ve voze pro 15 osob namačkány jedno na druhém. Úřady hledají jejich rodiče.

Článek

Děti ve věku pět až třináct let pocházely ze severního státu Kano. Vozidlo bylo zadrženo při rutinní policejní kontrole. Děti byly podle vyjádření místních úřadů v minibusu „naskládány jako sardinky“.

Jedná se o největší počet zachráněných dětí najednou za posledních patnáct let.

Tři muži, kteří byli v souvislosti s případem zatčeni, řekli, že děti vezli do 400 kilometrů vzdálené školy ve státě Niger. Chtěli prý, aby tam děti studovaly korán.

Úřady jejich verzi zpochybňují vzhledem k tomu, že ve státě Kano je dostatek náboženských škol. Nyní se snaží vypátrat rodiče dětí.

Nigerijští muslimové obyčejně posílají děti na studia koránu mimo domov. Řadě z nich pak ale hrozí zneužívání nebo skutečnost, že skončí žebrající na ulici. Šéf vládního úřadu vyšetřující únosy nevylučuje, že na akci odhalené u Kaduny se podíleli i sami rodiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám