Hlavní obsah

Největší ekologická kontejnerová loď vyrazila na první plavbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší ekologická kontejnerová loď na světě vyrazila na svou první zkušební plavbu. Plavidlo hongkongské společnosti Orient Overseas Container Line s názvem OOCL Spain má kapacitu, která je schopná pojmout až 24 188 šestimetrových kontejnerů.

Největší ekologická kontejnerová loď na světě vyrazila na zkušební plavbuVideo: Reuters

 
Článek

V úterý loď proplula pod říčním mostem Sutong Yangtze v čínské provincii Ťiang-su a vydala se na 84denní cestu, během níž se podívá do významných světových přístavů.

Zakotví například v Singapuru, Hamburku, Rotterdamu, Valencii, Abú Dhabí či Šanghaji.

OOCL Spain měří 399,99 metru na délku a 61,3 metru na šířku. Plocha paluby se rovná velikosti tří a půl standardního fotbalového hřiště. Při plném naložení je výška ekvivalentem 22 podlaží obytné budovy, uvádí agentura Reuters.

Loď je v rámci kontejnerových plavidel považována za ekologickou, neboť při její stavbě byly využity pokročilé technologie, které mj. umožňují spotřebu paliva na nádrž snížit na dosud nejnižší možnou úroveň v kategorii těchto typů plavidel.

I lodní doprava pociťuje důsledky inflace. Kontejnery z Číny za tři měsíce zlevnily o polovinu

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám