Hlavní obsah

Nejméně 11 lidí bylo udupáno v Nigérii při panice na stadiónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Nejméně 11 lidí bylo v sobotu večer v Nigérii udupáno v tlačenici na fotbalovém stadiónu ve městě Port Harcourt na jihu země. Stalo se tak během předvolební kampaně prezidenta Goodlucka Jonathana, který usiluje o znovuzvolení.

Foto: Profimedia.cz

Nigérijský prezident Goodluck Jonathan

Článek

Branou na stadión se tlačily najednou tisíce Jonathanových přívrženců, takže vznikla panika zesílená navíc neprofesionálním zásahem policie, napsala v noci ze soboty na neděli agentura Reuters.

Když totiž v bráně stadiónu vznikla zácpa a situace začala být vážná, jeden policista ve snaze zastavit příliv lidí vystřelil do vzduchu. Tím se dav dal v panice na úprk a kdokoli upadl, byl ušlapán.

Podle svědků byli mezi oběťmi nejméně tři ženy. Státní orgány v Port Harcourtu poté oznámily, že obětí je jedenáct. Dalších nejméně 29 osob bylo zraněno, uvedla agentura AFP.

Jonathan je prvním prezidentem Nigérie, který pochází z jihu země, z oblasti delty Nigeru. Je proto v regionu velmi oblíbený. Navíc je v Nigérii při předvolebních kampaních obvyklé, že jsou divákům rozdávány drobné dárky, například trička nebo čepice se jménem kandidáta. Bývá o ně mimořádný zájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám